Elise - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level using this Awesome Theme

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)

Friday, 13 October 2017

// // Leave a Comment

Resepi Peria Katak

Peria oh peria.


Jarang sangat orang yang nak makan peria ni disebabkan rasa dia yang sangat pahit.


Dulu saya pun tak suka peria ni sehinggalah pada suatu hari aunty tempat saya pernah kerja dulu bawa saya ke kedai mamak.


Dia bagi saya rasa peria goreng rangup, alahai terus jatuh cinta.


Makan macam tu jer pun sedap buat macam kerepek.


Bermula saat tu lah saya sangat suka dengan peria goreng ni dan cuba minta resepi dengan aunty tu macam mana cara nak buat.


Bagi anda yang nak cuba jom lihat resepinya yang sangat mudah.




Peria Katak Goreng Rangup
-------------------------------------------

Bahan-bahan:-

3-4 biji peria katak
1 cawan tepung goreng serbaguna (saya guna tepung bistari)
2 sudu serbuk kari
Sedikit garam


Cara membuatnya:-

1. Peria katak dihiris nipis dan dibuang bijinya. Rendam sekejap dalam air garam kemudian toskan.

2. Dalam mangkuk, campurkan tepung serbaguna, sedikit garam dan juga serbuk kari. Gaul rata.

3. Selepas itu, ambil peria katak yang ditoskan dan gaulkan bersama tepung tadi sehingga rata

4. Selepas itu bolehlah digoreng dalam minyak yang panas sehingga garing/kekuningan.

* kalau suka pedas boleh masukkan sesudu serbuk cili di dalam adunan tepung tadi.

Nyum nyum sedapnya.

Selamat mencuba :-)


Your Supplement Consultant

Nur Maizan Ibrahim (ID:1074338)

Whatsapp/Tele: 011-17852515
Read More

Thursday, 12 October 2017

// // Leave a Comment

Supplement Terbaik Untuk Kesihatan Dan Kecantikan


Assalamualaikum w.b.t.


Apa khabar pembaca semua, semoga sentiasa di bawah lindungan rahmat Allah selalu.


Bercerita tentang supplement, terdapat banyak sangat lambakan produk dekat pasaran sekarang ni termasuklah supplement sintetik.


Jadi macam mana kita nak pilih yang terbaik dan selamat.


Di sini saya nak kongsikan tentang supplement Shaklee yang menjadi pilihan ramai dari dlu hingga kini.


Supplement Shaklee ni dah lama bertapak di dunia, vitamin pertama yang dihasilkan oleh Dr. Forrest C. Shaklee adalah Vitalea iaitu multivitamin pertama di dunia yang sudah berusia 102 tahun.


Lama kan.


Kenapa kita harus pilih Shaklee ?


Sebab supplement Shaklee ni terbukti secara klinikal selamat, berkesan dan mesra alam.



Sebenarnya masih ramai lagi yang belum tahu apakah keistimewaan produk Shaklee berbanding jenama lain.


Selalunya yang kenal Shaklee ni adalah golongan yang biasa guna media sosial.
Walaubagaimana pun, hari ni saya nak kongsikan serba sedikit latar belakang mengenai Shaklee dan Produk Shaklee.
Produk Shaklee sesuai untuk seisi keluarga.


Falsafah Produk Shaklee
--------------------------------------

Selama lebih 50 tahun, banyak keluarga daripada 1 generasi ke generasi yang seterusnya telah bergantung kepada Shaklee.


Ini kerasa Shaklee telah mencipta dan menyediakan sesuatu yang berbeza berbanding jenama lain dalam pasaran.
Iaitu produk Shaklee dicipta dengan memenuhi 3 syarat iaitu Selamat, Terbukti Berkesan dan Mesra Alam (Semulajadi).


Tanpa 3 elemen tadi, sesuatu produk tidak akan dipasarkan. Jadi, anda boleh pilih dan guna produk Shaklee dengan yakin sebab setiap produk yang dikeluarkan telah direka cipta untuk memperbaiki taraf kesihatan tanpa kompromi dan tidak merosakkan alam sekitar.


Ini selari dengan misi Shaklee untuk memberikan kehidupan yang lebih baik dan sihat kepada orang ramai.


Produk Shaklee Sentiasa Selamat
---------------------------------------------------

Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat.


Untuk setiap produk, Shaklee memulakan dengan sumber semulajadi.


Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi sebelum menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru.


Ini termasuklah mengambil kira bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran lain terhadap bahan yang dikaji.


Shaklee hanya akan memilih bahan yang terbaik untuk digabungkan dengan ramuan bahan yang lain dalam proses mencipta sesuatu produk.


Seterusnya setiap produk yang dah dihasilkan akan menjalani 100,000 ujian kawalan kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.


Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol.


Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak mengandungi sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa.


Ujian klinikal juga tidak dijalankan ke atas haiwan.


Manakala pembungkusan produk Shaklee adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik.


Ini yang membuatkan Shaklee benar-benar pasti bahawa setiap produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan.


Terjamin Selamat
---------------------------


Produk Shaklee dijamin kualitinya kerana
Shaklee menjalankan 100,000 ujian kualiti terhadap setiap produk setiap tahun.


Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa
------------------------------------------------------------
Tandingan
----------------


Berikut adalah senarai beberapa bahan kimia bahaya yang TIDAK terdapat dalam produk Shaklee:
TIDAK Mengandungi Paraben
TIDAK Mengandungi Triklosan
TIDAK Mengandungi Phthalates
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
TIDAK Mengandungi Glikol
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
TIDAK Mengandungi Ammonia
TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
TIDAK Mengandungi Formaldehyde
TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
TIDAK Mengandungi Toulene
TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
TIDAK Mengandungi Pewarna
TIDAK Mengandungi Lemak Trans
TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


Produk Shaklee Dijamin Sentiasa
--------------------------------------------------
Berkesan
--------------


Shaklee Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif.


Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, Shaklee mempunyai bukti.


Bukti dapat ditemui di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik. Lebih 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee.


Setiap tahun Shaklee melaburkan lebih $300 juta USD hanya untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.
Bukti juga boleh ditemui melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC.


Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.


Dan Shaklee membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh atlet yang mengamalkan Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia.


Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee.


Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, Shaklee telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang dikatakan adalah benar.


Produk Shaklee dibuktikan dengan ujian klinikal yang membuktikan keberkesanan sesuatu produk.


Hasil kajian saintifik Shaklee banyak diterbitkan dalam journal kesihatan yang menjadi rujukan pelbagai pihak.


Shaklee Menjamin Tahap Keberkesanan
--------------------------------------------------------------
Yang Hebat
------------------


$300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji.
Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga.


7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee.


Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4 Ekpedisi Artik Antarabangsa.


54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee.
Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.


Produk Shaklee Sentiasa Mesra Alam
---------------------------------------------------------


Shaklee Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar.
Menurut Dr. Forrest C Shaklee, Syarikat Shaklee mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi.


Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan Shaklee masih terus menerajui prinsip ini sebagai contoh kepada syarikat lain.


Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral  dimana Shaklee telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.


Ibu Pejabat Korporat Shaklee telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya.


Melalui penjualan rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean Basic H dalam 1 tahun sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap.


Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!


Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan.


Shaklee telah mengitar semula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau.


Ini menunjukkan bagaimana Shaklee benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.


Bahan pencuci bebas toksik yang selamat Basic H.


Basic H adalah bahan pencuci yang bebas bahan kimia toksik dan sangat selamat untuk kegunaan rumah yang ada bayi dan kanak-kanak.


Shaklee Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral di mana Shaklee telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.


Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees, A Million Dreams dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maatha.


Dalam 1 tahun sahaja, Shaklee telah berjaya:
Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod.
Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan.
Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau.


Jadi, berapa banyakkah sampah di muka bumi ini yang Shaklee dah bantu kurangkan? Dan ianya telah berlangsung selama bertahun-tahun!


Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California


Jadi jika anda dah tahu fakta ini, adalah rugi sekiranya anda tak cuba untuk memastikan tubuh badan anda mendapat atau menggunakan produk-produk yang terunggul dan seterusnya berkongsi dengan orang-orang yang rapat disekeliling anda.


Sebab Shaklee adalah syarikat makanan tambahan kesihatan Nombor 1 di Amerika Syarikat yang Semulajadi, Selamat dan juga Berkesan.


Your Supplement Consultant

Nur Maizan Ibrahim (ID 1074338)

SMS/ Whatsapp: 011-17852515
Read More

Saturday, 7 October 2017

// // Leave a Comment

Set Berpantang Shaklee Pilihan No.1 Ibu Selepas Bersalin

Set Berpantang Shaklee atau Set Bersalin Shaklee memang menjadi pilihan nombor 1 di Malaysia. Testimoni Set Berpantang Shaklee untuk ibu bersalin telah terbukti selamat sejak lebih 20 tahun.


Read More

Saturday, 13 June 2015

// // Leave a Comment

Set Bersalin Shaklee: Halal dan Lulus KKM

Assalamualaikum, syukur alhamdulillah diatas limpah kurniaNya dapat kita bertemu lagi untuk sharing kita yang seterusnya. Saya doakan mereka yang membaca blog ini sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah. Dipermudahkan segala urusan dan diberi yang terbaik dalam kehidupan di dunia dan di akhirat.



Set Bersalin Shaklee : Moden, Halal dan Lulus KKM

Bagi ibu-ibu yang masih tercari-tercari apakah Set Bersalin yang terbaik, yang modern, yang Halal dan mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) disini ada jawapannya. Jom ikuti kupasan saya kali ini tentang perbezaan Set Bersalin Moden (Vitamin) dan Tradisional (Jamu).

Bila sebut set bersalin tradisional, sudah tentu tidak lain dan tidak bukan anda memikirkan jamu-jamu dan herba-herba yang digunakan oleh mak-mak kita. Terutama yang mana mak-mak dan mertua yang particular sangat dengan pantang larang ketika berpantang.


Pengalaman sahabat saya

Dari pengalaman saya sendiri, saya pernah berpantang secara tradisional dimana saya perlu meminum air rebusan akar kayu. Disebabkan tiada pengalaman dan tidak kenal Shaklee ketika itu saya terpaksa telan juga walaupun pahit.


Perbezaan Vitamin dan Jamu


1. Bahan Kandungan Vitamin : Setiap bahan yang digunakan bagi memformulasi supplement shaklee di pantau serta melalui ujian klinikal untuk mengetahui kesan kepada manusia. Malah setiap supplement shaklee yang dijual di Malaysia turut mendapat kelulusan KKM. Jamu : Ada diantara bahan di dalam jamu tidak diketahui sumbernya terutama jamu kampung malah kesan untuk jangka panjang yang juga tidak dapat dikenali.


2. Khasiat dan Penyerapan Oleh Badan

Vitamin : Vitamin merupakan macronutrient dan micronutrient yang dalam bentuk paling ringkas dan dikenali oleh badan untuk penyerapan khasiat yang lebih cepat. Contohnya, diantara buah limau dan pil vitamin c, badan akan menyerap pil vitamin c lebih cepat berbanding vitamin c didalam buah limau.

Jamu : Jamu mempunyai khasiat namun bentuknya yang kompleks memerlukan badan untuk mengurai bahan jamu kepada bentuk yang boleh diserap oleh badan terlebih dahulu dan mengambil masa untuk badan menyerap khasiat tersebut.


3. Kesan Kepada Bayi

Vitamin : Vitamin mengandungi bahan yang tidak membahayakan bayi malahan membantu tumbesaran bayi yang sihat dengan penyaluran segala nutrient melalui penyusuan susu bayi. Ibu masih boleh meneruskan pengambilan supplement walaupun anak mengalami penyakit demam kuning atau JAUNDIS.

Jamu : Secara asasnya, jamu adalah bahan makanan yang panas dan ibu perlu memantau keadaan bayi sama ada mengalami cirit-birit atau sebaliknya. Malahan kebanyakkan doktor tidak membenarkan si ibu untuk meneruskan pengambilan jamu sekiranya membawa kesan kepada bayi khususnya dalam meningkatkan risiko JAUNDIS.



4. Waktu Pengambilan Selepas Bersalin

Vitamin : Pengambilan supplement boleh dimulakan seawal hari pertama bersalin sama ada si ibu bersalin secara normal atau caesarian (pembedahan).

Jamu : Rata-rata pengambilan jamu selepas bersalin hanya boleh dimulakan selepas memasuki minggu kedua bagi memastikan bayi sudah tiada jaundis. Bagi bayi yang mengalami masalah breastfeeding/prolonged jaundice, si ibu lazimnya dinasihatkan untuk tidak mengambil jamu sama sekali.

Tubuh memerlukan pemulihan dari segi emosi dan jasmani sebelum bersedia untuk hamil lagi. Setelah melahirkan anak banyak perubahan berlaku pada tubuh badan ibu. Antaranya perubahan yang paling ketara ialah berat badan meningkat.

Disamping itu perubahan fisiologi kerap berlaku seperti kandungan cecair darah meningkat, denyutan jantung yang kuat dan lebih kerap, tekanan darah dan pernafasan yang meningkat lebih daripada biasa. Semua perubahan tersebut seharusnya dirawat dengan penuh disiplin seawal selepas minggu pertama melahirkan anak.

Sebaiknya sewaktu dalam pantang 40 hari anda dinasihatkan untuk bangun awal 6 pagi untuk memulakan rawatan diri. Waktu ini sangat sesuai memandangkan pada waktu subuh, urat-urat masih lembut dan mudah untuk dirawat. Mulakan rutin harian anda dengan makanan/supplement yang berkhasiat.



SET BERSALIN MODEN (SHAKLEE) YANG DISYORKAN

1 Set Bersalin Basic 
2 Set Bersalin untuk banyakkan susu 
3 Set Bersalin untuk pembedahan 
4 Set Bersalin untuk kuruskan badan
5 Set Bersalin Extravaganza



Hubungi saya untuk info lanjut:-


Email: nurmaizan82@gmail.com
Call/Whatsapp : Maizan 011-17852515


Read More
// // Leave a Comment

TIPS MUDAH HAMIL

Set Kesuburan Shaklee.
Kenalpasti Segala Punca Sukar Hamil
Kadar kesuburan di Malaysia menurun berbanding 1990-an. Masalah ketidaksuburan itu menjejaskan antara 10 hingga 15 peratus pasangan di Malaysia
(Menteri Kesihatan, Datuk Liow Tiong Lai)
Kadar kesuburan di Malaysia adalah 2.6 bayi untuk sepasang suami isteri pada
2007 iaitu penurunan daripada kira-kira 3.6 bayi untuk satu pasangan pada 1990
(Laporan Tabung Pendidikan Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (Unicef))
“20% pasangan yang mendapatkan rawatan kesuburan tidak merancang hubungan kelamin pada masa-masa yang tepat disebabkan kurangnya pengetahuan tentang kesuburan”
(American Infertility Association( AIA))
Set Kesuburan Shaklee.
Pengenalan
Bagi proses kehamilan, hubungan seks amatlah penting dilakukan pada waktu subur. Waktu subur dapat dikira dari jarak masa kitar haid yang sebelumnya, melalui carta suhu, atau melihat perubahan kelikatan mukus (lendir) pangkal rahim. 
Sperma perlu berada di dalam salur falopio pada waktu subur kerana ovum hanya dapat bersenyawa untuk beberapa jam, iaitu 48 hingga 72 jam. 
Dengan mengadakan hubungan seks sekurang-kurangnya pada hari ke-11 dari kitaran haid bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal, maka peluang persenyawaan berlaku adalah tinggi.
.
Tips Supaya Mudah Hamil
* Mulakan segala usaha dan ikhtiar dengan doa agar hasilnya adalah keberkatan.
* Ketahui makanan dan minuman yang Terbaik dan Sebaliknya untuk diambil.
*  Kebiasaan dan pola hidup yang sebaiknya Anda HINDARI dan yang sebaiknya Anda LAKUKAN
* Ketahui cara menghitung masa subur dengan betul (Ingat!! Sangatlah penting untuk menghitung masa subur dengan tepat!)
* Bagi Anda yang mengalami kegemukan (obesiti), Dapatkan bagaimana cara diet yang sihat agar boleh hamil
*  Apa dan bagaimana efek ubat-ubatan penyubur
 * Dalami jenis-jenis pemeriksaan dan terapi yang biasa dilakukan untuk mempercepat kehamilan
*  Ketahui makanan apa yang mampu meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma suami  Anda perlu tahu kesan haid yang tidak teratur dan rawatannya.
 * Atasi masalah hormon tidak stabil.
* Tangani stress anda sebaiknya.
Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Membantu
Set kesuburan Shaklee yang dicadangkan membantu dari segi memastikan kesihatan dan integriti sel-sel melalui pembekalan nutrien-nutrien yang penting bagi setiap sel-sel berkenaan. Sel yang sihat membentuk organ yang sihat seterusnya sistem yang sihat, ie sistem pembiakan, pernafasan, darah, jantung dsb yang penting kearah kesuburan dan kesihatan ibu dan anak yang bakal dilahirkan.
Set Kesuburan Shaklee terdiri dari :
kesuburan

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum.
Protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes,antibodies and neurotransmitter.
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik
Shaklee . Shaklee Vita Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin
dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Jika diambil setiap hari, Shaklee Vita Lea mampu: Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik kerana mengandungi vitamin dan mineral perlu yang wajib bagi keperluan sel-sel badan dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki termasuk sel-sel yang terlibat bagi proses kesuburan.

Kelelahan dan keinginan yang tinggi untuk mendapatkan zuriat menyebabkan stress yang berterusan samada disedari atau tanpa disedari.
Stress yang berterusan ini akan tentunya mengganggu segala sistem dalaman tubuh termasuk tahap kesuburan pasangan.
B-complek shaklee terkenal dengan kemampuannya membantu minda menjadi lebih positif seterusnya lebih tenang dan ceria.
B komplek shaklee juga mengandungi folic asid 100% usrda yang penting untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi spina bifida yang boleh berlaku dimunggu pertama kehamilan.
4. Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E dimana ia menjaga kualiti sel sperma. Sperma yang tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah untuk bersenyawa dgn ovum.
5. Vitamin E dengan Silenium

Terkenal sebagai “vitamin seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan,melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan tenaga kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.


6. Zinc Complex

Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.
Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA(Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat.
Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.
7. Alfalfa Complex
Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).
Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.
8. GLA Complex 

Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. 
Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). 
Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur(waktu ovulasi).


Untuk keterangan lanjut dan perkhidmatan , hubungi saya di:-

Email   : nurmaizan82@gmail.com
Call/Whatsapp: Nur Maizan Bt Ibrahim 011-17852515


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Read More
// // Leave a Comment

Tips Atasi Alahan Ketika Pregnant

Tips Atasi Alahan Ketika Pregnant

Assalamualaikum wbth dan selamat sejahtera. Berita baik untuk ibu yang sedang bergelut morning sickness yang anytime anywhere :) 




Simptom Morning Sickness

1) Makan muntah, makan muntah
2) Heartburn
3) Loya
4) Perut berangin sepoi-sepoi
5) Pening kepala

Ni antara 5 keadaan yang biasanya bakal ibu akan hadapi lagi-lagi masa 3 bulan pertama. Jadi apa nak buat? Sengsara dah rasa ni ha kan?

Perkara Yang Perlu Dielak Ketika Morning Sickness

1) Elak minuman bercaffeine – kopi, teh, nescafe, dan seangkatan dengannya
2) Makanan pedas-  sambal belacan dan seantero dengannya la ye
3) Makanan berlemak – segala jenis masak lemak dan bersantan
4) Elakkan makanan berminyak dan bergoreng
5) Elakkan perut kosong supaya tak mudah masuk angin


Tips Atasi Alahan Morning Sickness

1) Makan buah- buah-buah tempatan dan buah-buahan sunnah
2) Minum air suam atau air kegemaran yang kurang manis
3) Banyakkan rehat dan jangan stress
4) Kudap chewable vita c yang masam-masam manis berbanding gula-gula atau asam jeruk yang tidak berkhasiat
5) Ambil Peppermint Ginger Plus yang telah sedia mengandungi halia untuk buang angin dalam badan terutama ibu yang selalu badan berangin dan sakit kepala.
Masa dah mabuk-mabuk tu biasa kita tak larat sangat nak sagat halia untuk minum. Ngap je 2-3 biji Peppermint Ginger Plus ni.. insyaAllah cepat je angin sakit kepala dan sebu tu pergi jauh-jauh :)
6) Ambil B-complex Shaklee
Alang-alang B-complex shaklee ni memang dah ada dalam set kehamilan shaklee jadi bila amalkan pengambilan B-complex Shaklee ni ibu akan cepat je hilang alahan sebab dalam B-complex ni ada pyridoxine yang sangat kaya dalam B-complex.
Pyridoxine  ini sangat membantu ibu yang hamil dan mempunyai alahan yang teruk serta mempunyai masalah anemia juga.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya:-

Nur Maizan Binti Ibrahim
♥ Sms/WhatsApp/ Telegram: 011-17852515
♥Email: nurmaizan82@gmail.com
Read More
// // Leave a Comment

Supplement Shaklee Untuk Demam Denggi

Demam Denggi ialah sejenis penyakit bawaan nyamuk yang menjadi masalah utama kesihatan yang serius. Demam denggi yang berbahaya adalah demam denggi berdarah, dimana ia merupakan punca utama kematian kanak-kanak di kebanyakan negara pada hari ini. Demam denggi ini dibawa oleh nyamuk Aedes kepada manusia melalui gigitannya.




Virus denggi dipindahkan kepada manusia melalui gigitan nyamuk Aedes yang membawa virus denggi.

Nyamuk berupaya menyebarkan penyakit berkenaan dalam jangka masa 8 – 12 hari selepas menghisap darah manusia (perumah).

Nyamuk betina yang dijangkiti virus denggi boleh memindahkan virus tersebut ke generasi seterusnya melalui pemindahan transovarial (melalui ovari).

Virus denggi dari perumah pertama (mangsa pertama) hanya dapat menjangkiti/dipindahkan ke perumah kedua 18 jam sebelum suhu badan meningkat dan sekurang-kurangnya 3 hari selepas timbulnya gejala penyakit.

Vektor demam denggi adalah nyamuk Aedes betina.

– Nyamuk yang telah dijangkiti membawa virus denggi di dalam badannya. Virus ini kemudiannya dipindahkan kepada manusia semasa proses menghisap darah. Sebaik sahaja seseorang itu digigit, virus denggi akan memasuki dan beredar di dalam aliran darahnya, maka bermulalah penyakit ini.

– Demam denggi ialah sejenis penyakit arboviral yang kompleks merangkumi demam denggi, demam denggi berdarah dan sindrom renjatan denggi.
   



SIMPTOM Demam Denggi

Ciri-ciri klinikal demam denggi berubah-ubah mengikut umur pesakit:

Bayi dan kanak-kanak mungkin mengalami demam yang sukar dibeza-bezakan beserta dengan kemunculan ruam.
Orang dewasa dan kanak-kanak yang lebih tua mungkin mengalami sama ada sindrom demam yang tidak serius ataupun demam kuat yang mengejut, sakit kepala yang teruk, ruam dan sakit di belakang mata, otot dan sendi.

– Pendarahan kulit adalah fenomena lazim.

– Kadar kematian amat rendah.


Penyakit ini lazimnya bermula dengan :

Peningkatan suhu badan yang mendadak, diikuti gejala-gejala lain yang tidak khusus seperti merah muka dan lain-lain gejala demam denggi yang tidak spesifik.
Rasa tidak selesa di bahagian ulu hati (epigastrik), sensitif di bahagian rusuk kanan dan sakit di bahagian abdomen merupakan fenomena biasa demam denggi berdarah.
Demam selalunya berterusan selama 2-7 hari dan suhu badan boleh meningkat setinggi 40-41oC dan mungkin diikuti dengan kekejangan dan pendarahan.
Dalam kes-kes yang sederhana teruk, selalunya semua tanda dan gejala penyakit hilang selepas demam sembuh.

Pesakit biasanya sembuh secara spontan atau selepas diberi terapi cecair dan elektrolit (ion berasingan seperti natrium, klorida, potasium, bikarbonat dan lain-lain)


SUPPLEMENT SHAKLEE Untuk Pesakit Demam Denggi ialah:-

- Performance Drink (PD) 
- Nutriferon 


InshaAllah Performance Drink dan NutriFeron adalah Supplemen Shaklee untuk Demam Denggi.






PERFORMANCE DRINK

Dapat membantu meningkatkan daya ketahanan badan – memberikan tenaga kepada otot dan sel yang cepat, mengelakkan dehidrasi (kehilangan air) semasa demam dan terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan.

Membekal tenaga & daya ketahanan fizikal – ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus magnesium dab chloride. Tidak mengandungi perisa. pewarna dan bahan pengawet sepertimana minuman isotonik sukan di pasaran.






NUTRIFERON

Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.


TESTIMONI

Puan Nur Fazleen



testi denggi

“Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..smlm suami kena demam denggi.bacaan darah rendah dari normal..hari ni g check darah kt hospital selayang..doc sahkan bacaan darah kembali normal..demam pun dah takde..suami pun dah rasa sihat..smlm bagi suami makan 2 sachet NUTRIFERON setiap 4 jam dan 3 botol besar PERFORMANCE DRINK..alhamdulillah syukur pada Allah atas penyembuh penyakit ini..” 



UNTUK INFO & ORDER :

=============================

PM Admin maizanibrahim.blogspot.com di Facebook (Nur Myzan)

SMS/WhatsApp 01117852515(Maizan)

Email: nurmaizan82@gmail.com


Read More